Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2012 16:13 - Стартира изграждането на Младежки информационно-консултантски център „Астика”
Автор: astika Категория: Новини   
Прочетен: 1361 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 18.01.2012 11:03


Стартира изграждането на Младежки информационно-консултантски център „Астика”


Нов проект за Младежки информационно- консултантски център стартира на територията на Бургаска област. Част от дейностите ще се реализират в Община Айтос, която е един от основните партньори на младежката доброволческа организация, фондация „Астика” - Бургас.

Айтос е една от седемте общини - партньори на младежката инициатива, редом с Бургас, Сунгурларе, Карнобат, Камено, Поморие и Несебър.

Целта на проекта е създаването на устойчиви механизми за предоставяне на качествени  и достъпни услуги за младежи на възраст от 15 до 29 години на територията на община Бургас и останалите 6 партниращи общини.

За нуждите на проекта,  всички Общински  администрации -  ще предоставият на екипа подходящи  помещения, в които да се провеждат обучения и тренинги за толерантност и доброволчество, консултации за професионално ориентиране и кариерно развитие, психо-социална подкрепа и човешки права, както и за подготовка за младежките инициативи включени  в дейността „Свободна зона" на проекта.

„Ден на прегръдката”, „Чаено парти”, информационна кампания за електронните отпадъци, „Международен ден на младежта”, дни на младежката активност и много други инициативи заложени в календара на МИКЦ „Астика”  са само част от акцентите в двугодишната програма за младежки дейности на проекта.          

Координатор за Община Айтос ще осъществява връзката с централния офис на проекта в Бургас.

„Проектът е финансиран със средства от националната програма за младежта 2010-2015 г., администрирана от Национален център „Европейски младежки програми и инициативи”. Доскоро в Айтос функционираше МИКЦ, а това е една добра предпоставка за устойчивост на общинската младежка политика ", уточни управителят на фондацията Любомир Вълков.

Младежките дейности за община Айтос ще стартират реално през месец март, като до тогава ще се организира офиса на МИКЦ „Астика" - Бургас.

„Новият МИКЦ „Астика”  ще има пълната подкрепа на Община Айтос. Вярвам, че той ще раздвижи живота на айтоските младежи, ще им даде възможност да обменят идеи и ще събуди инициативността им, типична за младите хора. Лично за мен, много важен акцент в дейностите по проекта е развиване на идеята за доброволчество", коментира кметът Васил Едрев след среща с управителят на фондацията.

„Любопитното в този проект е, че ще се прилагат методи за генериране на нови идеи за всяка община конкретно и възможностите консултиране и информиране спрямо нуждите на младите хора. Това ще са нетрадиционни инициативи, подсказани и реализирани от всяка местна младежка общност. Дейностите ще се реализират до края на 2013 година.", каза още Любомир Вълков.

Преди старта на дейностите, екипът на проекта ще организира срещи в средните училища и ще разпространи информационни материали, свързани с проекта.

„Ще изпреварим мартенското начало на дейностите по проекта с интересна инициативи на младежите от Младежката доброволческа мрежа, посветена на световния ден на прегръдката (21 януари) и деня на влюбените „Св. Валентин” (14 февруари).", сподели Антон Конаров- информационен консултант на МИКЦ „Астика”, който разкри една от първите идеи на екипа. Той, обаче, запази в тайна подробностите, за да бъде проявата изненада за младите на Айтос.





Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: astika
Категория: Други
Прочетен: 261241
Постинги: 116
Коментари: 71
Гласове: 47
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930